BYENS MUSIKKLUB

Vordingborg

Mine 10 bedste – Jørgen Sandbirk

VILD MED POPMUSIK

Mit navn er Jørgen Sandbirk. Jeg er årgang 1948 og jeg er vild med popmusik.
Som lille lyttede jeg til giro 413 samt til mine forældres nyindkøbte 78 plader. Som lillebror voksende jeg op med storebrors Glen Miller og Spike Jones plader indtil jeg fik egen grammofon i konfirmationsgave. Det var modellen med højtaler i låget og eneste plade jeg fik i konfirmations-gave var med Otto Brandenburg. Men heldigvis fik jeg også penge som hurtig blev omsat til Cliff Richard og LP´en The Young Ones.
Året var 1962, jeg blev konfirmeret om efteråret, men datoen den 5. oktober sagde mig ikke noget det år, selvom der udkom en plade med titlen Love Me Do. For det var først da vi startede på 1963 og The Beatles udsendte Please Please Me at jeg opdagede GRUPPEN som siden hen har været min store interesse. Vi var på det tidspunkt 4 skolekammerater som henholdsvis købte Elvis, Cliff, Beatles & Stones. Siden hen købte vi utroligt meget andet musik selvom 2 af os stadig samler på The Rolling Stones & The Beatles.

60èrne var min tid. Man begyndte at tjene penge, købte den ene plade efter den anden, købte stakkevis af popblade med store flotte plakater, tyggede tyggegummi hele dagen lang for at samle idolbilleder, gik i Beatles støvler og jakker, tog til det lokale popbal søndag eftermiddag eller tog til hovedstaden for at høre musik i ”Hit House”, ”Jomfruburet” eller ”Le Carrousel”. Det var tider.
Bortset fra de danske grupper oplevede jeg også supergode 60´er koncerter med The Rolling Stones, Swinging Blue Jeans, Small Faces, The Hollies, The Kinks, Cliff Richard & The Shadows, Spencer Davis Group, Led Zeppelin, The Moody Blues, Cream, Delaney & Friends m. fl.
Jeg er mest til de engelske grupper hvor det efter The Beatles er The Hollies og The Searchers som er mine store favoritter. Senere blev det The Moody Blues som jeg blev storsamler af som så blev afløst af Fleetwood Mac i den amerikanske udgave. Efter Beatles samlede jeg videre på solopladerne med John, Paul, George & Ringo hvoraf det er Paul McCartney der er mit stor idol.
Den 1. februar 1977 startede jeg sammen med en kammerat Beatles klubben ”Around The Beatles” og vi udgav 6 medlemsblade om året med nyt og gammelt om The Beatles. Vi tog bl.a. til London hvor vi gik i The Beatles fodspor og besøgte alle de steder der havde relationer til The Fab Four.
I dag samler jeg op på alle de LP´er jeg ikke fik købt i 60´er men selvfølgelig på CD og gerne med diverse outtakes. Musik DVD´er er også velkomne i min samling, i det hele taget samler jeg bare på god musik, for musik er bare livet.

Jørgen Sandbirk